2010. február 23., kedd

Kötelesség

 


 






 



 










Share |

25 megjegyzés:

Mácsai Ferenc írta...

qrvajó!!!
Nagy ötlet.:)

YAN írta...

köszi! :)

laan írta...

Látva az előzetes digitpróbát, egy kicsit másra számítottam, sejtelmesebb, sötétebb hátteret vártam, a faltextúra nagyobb kiemelésével, kiemelkedésével. Valamiért a kötél árnyéka sem szerepelt "előrelátásomban". De ezeket a dolgokat csak azért érzem, és mondom, mert az előző sorozat készítésénél ott voltam, és önkéntelenül is, én is "fotóztam", elvárásokkal, várakozással ...már amennyire ez akkor lehetséges volt, ugye....:)

Most megpróbálom távolabbról nézni a képeket.
Ha mindössze ez a nyolc fotó lesz, akkor egyet mindenesetre ki kéne kapni belőle, maradjunk a klasszikus hetes leosztásnál. Két fotóban látok enyhe önállósodást a többihez képest. A kötél árnyéka összeköti a sorozatot, az "ortorexia" az árnyék hiánya miatt pedig kilóg a sorból. A "privát"-nál ott a dupla szöveg, mivel a pólón is megjelenik egy "want you" felirat, ez a többi "semleges" ruházathoz képest kissé zavaró. De csak a sorozatra értem, önmagában ezek a képek is tetszenek.
Véleményem szerint ebből a kettőből kellene az egyiket kidobni. Én az "ortorexiát" venném ki....úgy érzem, a kötél ebben az esetben meghatározóbb mint a ruha.
Egészében véve, kívülállóként nézve, és nem is nézhetem másként, nagyon izgalmas elgondolás, és a kivitelezése is nagyon jó, a filmnek is köszönhetően, mert azért az mindig hozzáad egy kis borzongást.
_____

A viszonylagosan hosszabb véleményezést egyrészt azért írtam, mert felkértél rá...másrészt pedig most és ennél a sorozatnál kivételesen hanyagolni kellene a fotóshaverszerző „qrvajó” nyáldumákat, ezek jók a pécsi dohánygyár amatőr szakkörének havi összeröffenésein, de itt most nem erről van szó.
Itt - ameddig lehet - a képeket kellene kivesézni, és hátha mások is, akiknek érdemi véleményük van… betársulnak.
Még nézegetem őket.

YAN írta...

na ez vesézős, szuper!
gondolkodtam mennyit hagyjak a háttérből, nem akartam túl borongósra...a digi előexpók csak fénymérésre szolgáltak, annyira nem mérvadóak. hét képre gondoltam én is, először a 'megpróbáltam' lógott ki, de ez még képlékeny, mint ahogy a kidolgozás is finomodni fog még valamelyest.
véleményeket meg csak toljátok bátran, köszönöm laan neked is h időt fordítottál rá!

Vedres Ági írta...

Yankó, miért látom úgy, hogy a csipeszek "elviszik a szemem"...
a történet azonban mai, szép, hogy olyan ronda a fal
jó sorozat lesz

Mácsai Ferenc írta...

Yan! Azért ha teheted kérdezd meg egy szakember véleményét is, olyan emberét aki ért is hozzá, aki őszintén el is meri tudja mondani a képedről alkotott véleményét, és nem célozgat. Nincs neki ez a hátulról mellbe retiküllel dumája.

Ónodi Zoltán - Zoty írta...

KLassz, de mintha még nem lenne teljesen kiforrott a dolog. :) Bár nekem ígyis tetszik.

YAN írta...

igen Ági, elviszik a cspeszek és a kötél a tekintetet, ez koncept :)
( ezembe jutott egy régebbi kommented egy hasonló képemnél http://oldposzt.blogspot.com/2009/05/xenomer.html a csipeszek nem hazudnak...)
Feri, kösszépen! A jópár hozzám beérkező vélemény alapján tisztul már a kép! :) ( a laannal folytatott vitátok meg igazából nem rám tartozik...)
csáó Zoli! ez ilyen előverz, kösz h benéztél!

laan írta...

Szerintem is természetes a csipeszek viselkedése....nincsenek egy pontban, világítanak, mozognak...nélkülük nagyon üres, mindenesetre üresebb lenne a sorozat.

Miért gondolod, hogy az alsó fotó lóg ki a sorból?

laan írta...

"mindenesetre üresebb lenne a sorozat."

Rosszul fogalmaztam...nem üresebb, hanem - nem lenne teljes.

YAN írta...

na akkor a csipeszek rendben! :)
mert az alsó először nekem kicsit esetlegesnek tűnt, később, pont ezért teccett meg! úgyhogy sokféle szempont szerint lehet szórni, ez még nagy kérdés!

laan írta...

én is valami ilyesmire gondoltam...de faszán lazítja a sorozatot

YAN írta...

ja, akkor ő marad! :)

YAN írta...

a partizán meg azt mondta h az 1-es és 5-ös versenyzőkből zárna ki egyet, hajszínismétlés miatt!

vkgrafik írta...

a want you feliratot a pinással és kész!
de ha lehet mondani nekem elsőre az utolsó kilógott..
szóval az legyen kuka

YAN írta...

ááá, kössz piros!
fokozódik a dilemma! :D

Névtelen írta...

Hello Yan!
Tetszik a sorozatod és remélem sikerál bejutnod velük.

Én itt átlagos mindennapi bűnökkel terhelt embereket látok, és egy rögtönzött gyóntatófülke képe rajzolódik ki előttem, az elhasználódó ember elhasználódó környezetében a dzsuvás romos szűk lépcsőház szegletéből. Ahol a szerencsétlen könnyíthet, leteheti lelkének salakját, rohanva monoton KÖTELESSÉG közepette, megállva egy percre két feles között, oldva szorongásain. A kötélen lógó vágyak eltakarják a szemet, sokszor elvakulttá tesznek és beleakadva, korlátoznak, megakadályoznak a továbbjutásban..
Itt áll előttünk a nyomorult, beszorulva, menekülési lehetőség nélkül, vágyaiba akadva és kényszerítve hogy nézzen szembe kötelével(láncával),gyónja meg bűneit a húgyszagú dohos lépcsőháznak, hogy majd a fülkéből kilépve a kényelmetlen és szűk bűnös göncöket levetve nagyot szippantson a friss tavaszi levegőből, hogy újra magára ölthesse frissen mosott vágyait (szárítókötél).

Rögtön a 7 főbűn ugrott be, de a szavak nem passzoltak.

Én a szavak alapján szortíroznék a képekből, ha már muszáj lenne kidobni párat.
Hello

janda írta...

sztem nem kéne az élesítés ennyire vazzeg!..amúgy zsír

YAN írta...

Csáó Csabi!
szuperjó gondolatok, örültem nekik!
néztem én is a szavak szerinti szortírozást... úgy most ortorexia a kieső...
ki nyer ma? nemtom még! :D
kösz h benéztél!

YAN írta...

á janda közben, heló!
egyik monitoromon se túl éles, de tudom h van gond ezekkel a készülékekkel...
(feldolgozás alatt:)
köszi!

YAN írta...

(ja és ezek csak a webes verziók, a TIF-ek élesítetlenek)

Gábor Béla írta...

Én a kompozícióra, egyensúlyra, szerkezetre figyelnék még egy kicsit jobban oda.

YAN írta...

háát, ez is SZEMpont! :)
köszi

Balogh Anita írta...

Teflon filozófiai, psziché kutatása mellbevágó...mind kergettünk már magunk körül hasonló gondolatokat...a legfaszább, hogy az az érzésem ugyan Teflon ,mint szemlélő ,magáról beszél-...hisz nem is beszélhet másról,mint saját tapasztalati anyagáról...-mindahányan ezt a sztereotíp életet éljük..képzelt bűneinkkel, hiányosságainkkal, megoldatlanságainkkal!
Én leginkább abban látnám a legnagyobb fricskát a képekben, hogy a személyek arról vallanának: -Ki-mi nem vagyok,mint aminek korábban vagy jelenleg is képzelem magam!:)
A képek számát kicsit soknak érzem. Fogalmam sincs hova szánod őket, olvastam az előttem okosokat..én buta...mint előzményeket nem ismerő mondom!

YAN írta...

szia Anita!
a felirat ötleted jó, a sorozatot az ffs-re lőttem, de nem járt sikerrel...
boncolgatós téma, korlátoltak vagyunk önmagunk és egyéb dolgok által, gyakran vakon, ezt sokféle képpen meg lehet közelíteni, ez egy próba volt erre, csiszolható
köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat
üdv: J